8 kávových novinek, které musíte ochutnat dřív, než zmizí z menu
1. Maple Spice Matcha v Kavárně Waffle
Potřebujete dobít baterky? Na Pekařské letos sází na Maple Spice Matcha, spojení, které probudí i toho největšího podzimního spáče. Hladký zelený čaj matcha se snoubí s ovesným mlékem, javorovým sirupem a špetkou skořice. V kombinaci s horkou vaflí tvoří tohle duo hříšný gurmánský požitek.
2. Kapůčo s vaječnákem v Pikole
Přenést se do babiččina obýváku doslova lusknutím prstu? Přesně to nabízí cappuccino s vaječňákem, které připravují v Pikola espresso baru na Jakubské. Vaječný likér se zašlehá spolu s mlékem a na kávovém podkladu vykouzlí neodolatelný krémový oblak – prostě čistá nostalgie v šálku.
3. Maple Hojicha v Kimonu
A teď tu máme něco hodně unikátního. Říká vám něco Maple Hojicha? Tedy nápoj připravený z japonského praženého zeleného čaje hojicha (v prášku), javorového sirupu, skořice a mléka? Jedná se o oblíbenou kombinaci oříškové a karamelové chuti s kouřovým dozvukem. Podávají ho v Kimonu na Bayerově.
4. Filter Fridays v Kafe Friedrich
Posel kávových zpráv obšťastní všechny milovníky V60ky. Zamiřte v pátek do Kafe Friedrich na Smetanově. Každý pátek tu totiž probíhají Filter Fridays. Dny, kdy baristé připravují hand brew ze speciálních limitovaných káv od dánské pražírny La Cabra Coffee. Kávová degustace pro náročné.
5. Chail Latte v Podniku
Podzim bez Chai Latte? Nemyslitelné. Vyzkoušejte třeba to z Podnik café bar na Peroutkové. Dlouhodobě používají geniální sirup od Black Sense, který dává nápoji výraznou kořeněnou chuť. Kdo ještě neměl, doporučujeme ochutnat – ale pozor, je silně návykový.
6. Podzimní sirupy v Kafe v rozkladu
Kafe v rozkladu je nutnou podzimní zastávkou pro všechny vybíravé duše. Přichází totiž s řadou neotřelých domácích sirupů do všech mléčných káv. Nechybí příchutě jako perník nebo dýně, hvězdou na menu je však lotuskový sirup. Pokud vám to stále nestačí, mějte oči na šťopkách, brzy se na menu objeví také kaštanová verze.
7. Kakao s marshmallows v Diwa coffee
Nově otevřená kavárna Diwa coffee na Orlí nabízí útěk do bezstarostných dětských let & trochu Ameriky k tomu. Na zimním menu se blýská kakao s pořádnou peřinou z marshmallows. Horký a hustý čokoládový základ se propojí s marshmallow obláčky, které vytvoří hedvábně krémovou pěnu – hotový balzám na duši.
8. Pumpkin Spice Latte v Café Morgal
Pokud existuje nápoj, který si dnes uzurpuje právo vyhlásit začátek podzimu, není to burčák, svařák ani čaj s medem – je to Pumpkin Spice Latte. V galerijní kavárně Cafe Morgal, sídlící v Pražákově paláci na Husově ulici, se každoročně se spadnutím prvního žlutavého listu objeví na menu. Buďto jako Pumpkin Spice Cappuccino za 85 korun nebo jako Pumpkin Spice Latte za 95 korun. Není nad to zpříjemnit si podzimní výstavu touto kořeněnou dýňovokávovou lahůdkou.





















