Láska prochází žaludkem aneb Valentýn plný netradičních chutí
HATSU
Valentýnský večer si můžete užít na Mečové v oblíbené fúzi japonské a korejské kuchyně. Na menu je například salát, který kombinuje chobotnici, pomerančový dresink a kopr. Milovníky polévek jistě dýňový krém zjemněný kokosovým mlékem a doplněný o kraba a nori řasu. Teplým předkrmem budou hřebenatky s foie gras a chřestem. Těšit se můžete také na japonskou klasiku Hitsumabushi. Jedná se o vyvážené spojení Wagyu A5 hovězího masa, daikonu, nori řasy, dashi vývaru a zastřeného vejce. Sladkou tečku za večerem můžete udělat valentýnským dezertem Nigiri Jelly. Menu si můžete zvolil s vinným párováním či bez. Za tento zážitek zaplatíte 2200 korun za jednu osobu. V případě, že se rozhodnete pro vinné párování, tak si za jednoho připlatíte 1000 korun.
Bango
Na Valentýnskou degustaci můžete i do Banga na Botanickou. Čekají na vás například ústřice. Na stole vám přistane i letní závitek s marinovaným hovězím, shiso, ponzu, aronií a la-yu. Dále consommé kombinující hovězí, telecí tortellini, zázvor i uzený olej. A tím ještě rozhodně nekončíme. Zkusit můžete i ‘‘japonské krokety‘‘ korokke. V Bangu je připraví z kachního konfitu s bechamelem, foie gras, celerovou slámou a třešněmi. Posledním chodem bude rib eye steak. Hovězí připravené v koji na ohni doplněné o hranolky, lanýžovou majonézu, jus z červeného vína a lanýže. Ani zde vás nepřipraví o něco sladkého. Můžete se těšit na mochi se sakurovou příchutí. Cena za jednoho je 1990 korun. Součástí je také vinné či nealkoholické párování. Rezervace se přijímají na čas 17:00 a 19:45.
BORGO Agnese
Ani v této restauraci zaměřené na středomořskou kuchyni nezapomněli na svátek zamilovaných. Večer začnete porcí ceviche. Tento pokrm bude připravený z kambaly a doplněný o chuť yuzu, mandariky a řepy. Poté bude následovat foie gras s ananasem, černou rýží a vanilkou. Nebudou chybět ani mušle. Ty zdejší kuchaři doplní o wakame, salicornii, růžový grep a sezam. Dále je na menu holub s rozinkami, petrželí, foie gras a ořechem. Můžete si užít i pastu s bůčkem, úhořem, hamachi, řeřichou a mangem. Předposledním chodem bude telecí. Zde se můžete těšit na svíčkovou doplněnou o kaštany, šípek, jeřabiny, kapustu a baby řepu. Hlavním dezertem budou pralinky. Degustační menu si můžete užít ve dvou časech. První je od 17 do 19 hodin a druhý od 20 do půlnoci. Cena za zážitek bude 1799 korun a za vinné párování si připlatíte o 929 korun.
Večerka
Na Pekařskou se můžete od 17 hodin zastavit na tříchodové menu. Vychutnat si můžete bao knedlíčky s kachnou, zelím a hoisin omáčkou. Čekat na vás bude i kuřecí roláda s limetovými listy, sticky rice kroketami, taré a brokolicí. Celý zážitek ukončíte tiramisu knedlíčkem. Ten vám nabídne propojení žloutkového krému, kakaa a cafe phin. V nabídce bude také možnost vinného párování. Rezervaci si můžete udělat na přímo na webu a do poznámky nezapomeňte uvést heslo *VALENTÝN*.
Mulgogi
Pokud chcete svoji polovičku překvapit, ale 14. února jednoduše nemáte čas, tak se nabízí Mulgogi. Valentýnské menu si zde totiž můžete vychutnat od 10. do 14. února. Nabízí hned dvě polévky, krevetovou Tom Yum a korejskou hovězí Galbi. Pro tento podnik je ale specifické korejské BBQ. Užít si můžete Wagyu A5 svíčkovou, úhoře, hovězí picanhu, marinované kuřecí stehno a mnoho dalšího. V ceně jsou i bagety se sýrem a nejrůznější omáčky. Mezi dezerty večera se řadí matcha zmrzlina a mochi ice. Za menu pro dva zaplatíte 3900 korun a s vinným párováním vás bude stát 4500 korun.
Atelier Bar & Bistro
Propojení toho nejlepšího z bistra a baru na vás čeká na Kobližné. Valentýnské menu se bude skládat z kachní cannelloni. Připravené ze zeleninového consomme, smaženého pórku a uzeného kachního prsa. Dalším chodem bude telecí brzlík ala Rossini s brioškou, foie gras a lanýžem. Ochutnáte i mořského ďasa se šafránovými kroupy, ústřicovou majonézou, mangoldem a demi-glace. Dezert se bude skládat z mandlového piškotu ve filo těstě, pekan-praline espumy a crumble ze sušeného mléka. Za menu zaplatíte 1450 korun za jednoho a rezervace můžete provádět do 12. února.